Sendt inn av Trygg fra Trondheim
Oppskriften tar ca. 1 time og 10 minutter.
Forord
Det finnes et utall herlige oppskrifter på eplekake, men det gjør ingenting! Her er èn til, med spennende smak av balsamico og krydder! Ingredienser
4 stk syrlige eple
150 g sukker
2 dl druejuice , eller liknende
2 ss balsamicoeddik
150 g mykt smør
150 g sukker
3 stk egg
375 g hvetemel
1⁄2 ts bakepulver
1⁄2 ts vaniljesukker
2 dl melk
1⁄2 ss malt kanel
2 ss sukker Fremgangsmåte
1. Skrell eplene og del dem i båter. Legg dem i en kjele med sukker og juice og la dem koke på lav varme i ca 10 minutter. Ta dem ut av laken og avkjøl. Kok inn laken til den er sirupsaktig. Tilsett litt balsamicoeddik. Sett laken til side.
2. Pisk smør og sukker hvitt, bland inn ett og ett egg. Bland det tørre og vend det inn i smørkremen. Rør inn melken til slutt. Legg bakepapir i bunnen av en springform og hell røren i formen. Bruk en slikkepott og jevn ut overflaten.
3. Trykk eplebåtene ned i røren i et pent mønster. Dryss over kanel og sukker.
4. Stek kaken ved 180 ˚C i ca 45 minutter. Sjekk med en pinne at kaken er gjennomstekt.
5. Pensle kaken med sirupen mens den ennå er varm.