Kjøttkaker [test] - Bilde

Kjøttkaker [test]

Middager

Sendt inn av Trygg fra Trondheim
Oppskriften tar ca. 40 minutter.

Forord

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Ingredienser

400 g kjøttdeig
11⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1⁄4 ts malt muskat
1⁄4 ts malt ingefær
2 ss potetmel
11⁄2 dl vann eller melk

Fremgangsmåte

1. Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder, til farsen er jevn og fin.

2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.

3. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4. Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

5. Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).

6. Kok potet.

7. Lag ertestuing. Kok opp frosne erter i kjøttbuljong. Mos alt med en stavmikser eller foodprocessoren. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.

Server kjøttkakene med brun saus, poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.

 

Trumf

 

Faste Knallkjøp
Over 100 nye tilbud hver uke!
For oss er kjøtt et håndverk!
Prøv våre surdeigsbrød!
First price!