Hveteboller [test] - Bilde

Hveteboller [test]

Bakevarer

Sendt inn av Trygg fra Trondheim
Oppskriften tar ca. 1 time og 10 minutter.

Forord

Har du lyst på ferske boller som smelter på tungen når de spises? Bak boller i dag og kos deg.

Ingredienser

6 dl melk
150 g smør
1 pk gjær
1,5 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
4 dl rosiner
1 stk sammenvispet egg til pensling

Fremgangsmåte

1) Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
2) Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
3) Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
4) Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
5) Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
6) Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

 

Trumf

 

Faste Knallkjøp
Over 100 nye tilbud hver uke!
For oss er kjøtt et håndverk!
Prøv våre surdeigsbrød!
First price!