Skal du ha ferskere fisk må du fiske den selv

skrei_420.jpg

rakfisk_servert_1.jpg

Lutefisk-servert_420_420.jpg

1_Mari_Svenningsen_1.jpg

Sesongens skrei


Fersk skrei gir muligheter for en kulinariskopplevelse av det sjeldne.

Nordmenn har til alle tider vist å verdsette den delikate og næringsrike maten som skreien gir. Den tradisjonelle norske tilberedningen er enkel; fisk, lever og rogn trekkes møre i kokende lettsaltet vann og serveres med kokte poteter.

 

Men med skreidelikatessens økte utbredelse finnes det nå mange regionale og internasjonale spesialiteter basert på dette enestående faste, fine og hvite råstoffet.

 

Best på Rakfisk


Hel eller filetert, pakket eller i løsvekt, godt lagret eller mild – valget er fritt i CC-mat. 

Røn Gard har gjort rakfisken sin kjent til glede for folk i hele landet. Gården ligger ved den kjente fiskeplassen Pjåten i Røn i Vestre Slidre og Røn Gard produser sin egen settefisk. Jacobs rakørret, filet: Mild, lagret og vellagret. Blir produsert av Haadem Fisk i Valdres. 

Noraker: Mild, lagret og vellagret. Fisken karakteriseres som ren, fin, rund og syrlig med god ettersmak. 

Wangenstens rakørret: Hel, flådd og filet. De gamle oppskriftene er særdeles viktige elementer for å sikre den gode smaken de er så kjent for. God tilgang på fisk hele året gir perfekt modning.

Lutefisk fra vår fiskeavdeling - en ren nytelse

 

I CC-mat har vi ikke for vane å la råvarene gå for lut og kaldt vann - bortsett fra lutefisken.

Tørrfisken, som benyttes er av første sort, vannes først i ni dager, før den legges i en blanding av lut og vann i to dager og før den vannes ut på nytt i seks-sju dager. Vannet skiftes ut flere ganger om dagen og fisken vendes forsiktig.

Hvordan tilberede lutefisken, finner du videre under "Inspirasjon".

Foto: apèritif.no

 

Kompromissløs nytelse - til hverdag og fest

For oss er fiskens kvalitet det viktigste for at du skal få en god opplevelse. Optimal kvalitet er avhengig av både hvilket fangstredskap fisken er tatt med, hvordan den oppbevares og ikke minst hvordan den håndteres. Lav temperatur og ubrutt kjølekjede er et nøkkelord i alle ledd fra fangst til forbruker. De ulike fiskeslagene har ulike egenskaper som gjør at enkelte arter- som kvelde, breiflabb, laks og ørret, - gjerne bør modnes 3-5 dager før smaken er på sitt aller beste.


Foto: Mari Svenningsen

Regionens beste kjøttdisker

Z-1.jpg

1_svin_mari_ellingsen.jpg

1_lammelaar_synøve_dreyer.jpg

1_reinsdyr_synove_dreier.jpg

Kjøtt av storfe

 

Den mest eksklusive indrefilet. Nykvernet kjøttdeig på tilbud. Begge deler er storfekjøtt. Men er et stort fe en okse eller en ku?

Mytene og forestillingene om akkurat det er mang. Sannheten er at kjønn har liten betydning for kvaliteten på storfekjøttet. Det viktigste er riktig slaktealder og behandlingen dyret har fått. En telling fra 1991 viser at Norge er det landet i verden som har flest kunavn –

ca. 26 000 – noe som illustrerer at hvert dyr får individuell omsorg.


Foto: Lisa Westgaard / Matprat

 

Svinekjøtt - Norges mest spiste kjøttslag

 

Juleribbe til jul og kokt skinke resten av året er mye grunnen til det.

Neste gang du steker en svinekotelett, tenk på at den inneholder skarve 2,5 % fett. I 50-årene var grisen nemlig både litt for fet og rund.

En bevisst krysning av raser har gitt oss dagens magre, lange griser. Så mager at det nylig har blitt krysset frem en ny griserase med litt mer fettmarmorering i kjøttet. Visste du forresten at Norge er ett av de få land hvor kupering av grisens hale er forbudt? Krøll på halen er nemlig et tegn på at grisen trives.

Foto: Mari Svenningsen / Matprat

 

Norsk lammekjøtt - helt i verdenstoppen


Derfor synes våre norske mesterkokker å ha en forkjærlighet for dette allsidige, smakfulle kjøttslaget.

Før var lammesesongen kort og hektisk, med årets ferske lam tilgjengelig kun på høsten.
Nå finnes det ferskt lammekjøtt året rundt. Og etter krav fra innbitte fårikålelskere har også det litt kraftigere sauekjøttet funnet veien tilbake til ferskvaredisken.

Foto: Synøve Dreyer 

 

Reinsdyrkjøtt

 

For alle som ikke selv driver jakt er reinsdyr det eneste viltkjøttet som er lett tilgjengelig i butikken året rundt. 

Mørkere og kraftigere enn storfekjøttet, med en smak av norsk natur. Reinsdyrene er møysomme dyr som stort sett lever av forskjellige lavarter, urter og lyng. I tillegg til god smak på kjøttet, gir det minimalt med fett.

 

Fettinnholdet ligger så lavt som 2-4 %. Reinsdyrkjøttet er dessuten rikt på proteiner, jern og B-vitaminer.


Foto: Synøve Dreyer / matprat

Sunnere kjærlighetserklæring finnes ikke

Z-2.jpg

surdeig.jpg

knekk_i_brod.jpg

Vårt eget surdeigsbrød er vår bekreftelse på at vi rett og slett elsker deig
 

Flere og flere får smaken på saftige og håndlagete brødtyper. CC-Mat har i lengre tid arbeidet med å utvikle brødtyper og knekkebrød bakt på gammeldags vis hvor innhold, form og smak skiller seg ut fra hva du finner andre steder.

Alle brødene, som er bakt på surdeig, heves i 24 timer før de bakes ut og stekes i steinovn.
Derfor holder de seg ferske gode og lenge. For å bevare skorpens sprøhet bør du oppbevare brødet i papirembalasjen.

Vi elsker rett og slett deig!

Nå kan du endelig få saftig 100% grovt brød med deilige sprø, krispe knekkebrødbiter hos oss.


Vi har døpt det: Knekk - i - brød.

Vårt øvrige sortiment av surdeigsbrød består av:
Kornbrød, 26% grovt. Kornbrød, 51% grovt. Nøttebrød, 76% grovt. Surdeigsloff, 10% grovt. Alpebrød, 15% grovt. Helgekake, 15% grovt. Rugbrød, 25% grovt. Baguette Rustikk, 33% grovt. Kaku - rug helkorn, 15% grovt og Krydderbaguette 0% grovt.

Sunt. Og godt.

Nærmere restaurant kommer du ikke

1_Synove-Dreyer_hoved_1.jpg

cc_ribbe_420.jpg

spekemat_1.jpg

roastbeef_matprat_420.jpg

CC Extra lager delikatessene mens du sover

Husets egen roastbeef blir laget av flatbiff (storfe), stekt på meget lav temperatur i våre supermoderne ovner.
Etter at vi har tilberedet kjøttet og gjort alt klart, stekes kjøttet langsomt gjennom natten når du sover.

Be gjerne om en prøvesmak neste gang du handler hos oss.

Du vil bli begeistret.

 

CC Ekstra er produkter som tar utgangspunkt i de beste råvarene som kan skaffes

Produktene er i tillegg bearbeidet i vår ferskvareavdeling for å gjøre din matopplevelse og hverdag så enkel som mulig.
Tips om tilbehør er det bare å spørre våre fagansvarlige om. 

 

De tipser deg mer enn gjerne.

Ingen slår CC - Ribba

Dersom du tror det er forskjell på vår ribbe og ribba du finner andre steder, har du absolutt rett! De fleste andre butikker får ribba ferdig stekt fra leverandøren og varmes opp i butikken. I CC-mat gjør vi alt selv fra bunnen av. Salter, pepprer og preparerer ribba til den er hel. Vi tar rett og slett hele jobben. Kun med mål om å kunne gi deg julens beste ribbe. På enklest mulig måte.

 

CC Ekstra, med verdens beste skinker

Fra Italia: Parmaskinke og San Daniel. Mest kjente er utvilsomt Parmaskinke – oppkalt etter området grisene vokser opp i. Skinketradisjonen går over 2000 år tilbake og skinkene er alle som en lagret over 12 måneder. 

Fra Spania: Iberico Cebo og Serrano Bodega. De mest kjente skinkene fra Spania er Jamon Serrano og Jamon Iberico eller Pata Negra som den også kalles fordi den fremstilles av den sorte griserasen, Iberico.

Fra NorgeSanta Kristina. Norsk langtidsmodnet spekeskinke med fantastisk smak. Kun to gårder i Norge produserer skinkegris under merkenavnet Santa Kristina. Begge ligger ved Mjøsa i Stange og Nes.

CC Mat - komprimissløs kvalitet til dagligvarepriser

hverdagsokonomi420x420.jpg

 

Noen sier det er sluttsummen som teller

 

Det er vi enige i. I hvertfall når forskjellen er så liten og du får så mye mer.

Det er prisen på hverdagsmaten som betyr mest for matbudsjettet ditt. Derfor har CC mat priser på produkter du bruker mye av i hverdagen som tåler sammenligning med andre – også lavpriskjedene. De er like faste hos oss som hos dem. Men der skal også likheten mellom oss stoppe. Ingen skal slå oss på matglede og mangfold, kvaliteter og utvalg.

 

Vi kaller det det lille ekstra. Du vet hva vi mener.

Det lille ekstra - dessert eller snacks...

 

CC Mat har et bredt sortiment av norske og importerte oster, fra milde til vellagrede

Vi mener å ha noe for enhver smak. Ta også en titt og orienter deg under våre faktasider om oster.


Til enhver tid...

Er du bare "fysen på noe godt, eller skal ha et større lag, anbefaler vi deg å besøke våre sider; fakta om mat / oster. Der får du noen hint om de forskjellige vanligste ostene sine bestanddeler, samt bruksområder.

Så er det bare å huske på litt kjeks, godt brød, og noe grønt ved siden av....

ost_420x420.jpg

La maten være din medisin

I CC Mat er vi mer enn opptatt av mat


Vi er også opptatt hva av maten gjør for oss. Uansett om du tenker hverdag eller fest, kan du være sikker på at om du spiser dine 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker hver dag, får du ikke bare i deg vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter, men også en hel rekke forskjellige virkestoffer.

 

Derfor er det også slik at mat beskytter bedre mot sykdom enn piller. Ønsker du å vite en del om urter og bruk av disse, kan du gå til "Fakta om mat" og lese deg opp der.


Foto: Studio Dreyer-Hensley / Matprat

Om krydderurter


Krydderurter er urter som har en kraftig aroma, og som brukes i matlagningen som tilsetning for smakens del. Man skiller mellom krydderurter og krydder, da krydder er bær, frukter, frø, bark, blad, røtter eller andre deler av planter med vedaktige stengler, for eksempel trær og busker.

Krydderurter er urter i ordets egentlige forstand, det vil si planter hvor stenglene ikke danner ved. Det er oftest bladene eller bladaktige plantedeler som brukes i matlagningen. Noen grensetilfeller, såkalte halvbusker, faller inn under begge kategoriene, for eksempel timian, rosmarin og lavendel.

Videre skiller man krydderurter fra grønnsaker ved at krydderurtene brukes i mindre mengder og da som tilsetning for å påvirke smaken, snarere enn for å gi volum og konsistens.

Les mer om bruksområder her.

Kilde: Wikipedia

1_5149aaf4ccbb737723000d84.jpg

frukt_420.jpg

sitronmelisse_1.jpg

Byens-kjøttmester_sort_ORIGINAL-logo.png

 

 

hverdagsokonomi_logo.jpg

Vi_kan_fisk_72.jpg

Trumf